Vatandaş artık küçükbaşa da ortak girmeyi düşünüyor

Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde Kurbanlık Satıcıları: Maliyetler Arttı, Kurbanlık Fiyatları Yükselmeli

Kadirli’de kurbanlık satıcıları, maliyetlerin önemli ölçüde yükseldiğini belirterek, bu durumun kurbanlık fiyatlarına da yansıması gerektiğini söyledi.

Kurbanlık satıcısı Duran Arslantaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

“Ben küçükbaş hayvan besliyorum. Geçen sene yemin torası 400 liraydı, bu sene 650-670 lira. Kurbanlığın kilosunun 370-400 liraya kadar çıkması gerekiyor bunun, yoksa kurtarmıyor bizleri. Bunun bit iğnesi var, ilaçları var, hapı var, akşama kadar geziyorsun, emeği kolay değil. Bırakmayı düşünüyorum, kurtarmıyor.”

SAMAN 2 KATINA ÇIKTI

Başka bir besici Mehmet Akbaş ise “Bu sene kurbanlığın kilosunun 350 lira olması lazım. Arpaya, küsbeye güç yetmiyor, fenni yeme, hazır yemlere, hiçbir şeye güç yetmiyor. Saman 80 liraydı, 160 lira oldu. Diğer yemler de 350 liradan 700 lira oldu, 650 lira oldu, 600 lira oldu” ifadelerini kullandı.

Hayvan tüccarlığı yapan Ufuk Kubilay da “Tüccarım, üretici yem maliyetleri yüksek olduğundan, süt para etmediğinden bütün hayvanlarını satıyor. Hayvancılık bitiyor. Küçükbaş, büyükbaş tüketiliyor, köylü zor durumda, bu işi bırakıyor” şeklinde konuştu.

“ARTIK İNSANLAR KÜÇÜKBAŞA ORTAK GİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR”

Artan maliyetlerden dert yanan besici Samet Kocaman da şunları dile getirdi:

“Kadirli’de kurbanlık besliyorum. Bu sene maliyetler çok olduğu için geçen seneye göre yüzde yüz her şey artmış durumda, zararına bakıyoruz. Hatta geçen iki kişi geldi kurbanlık bakmaya, aralarında şakalaştılar ‘Ortak mı girsek küçükbaşa, kurbanlığa’ dediler.

Arpanın torbası 580 lira oldu, küsbenin torbası 600 lira oldu. Geçen sene 300-350 lira civarındaydı, yüzde yüz artış oldu. Çok perişan vaziyetteyiz, maliyetler çok arttı. Geçen seneye oranla fazla soran da yoktu zaten kurbanlığı. Böyle giderse çiftçi, çiftçilik yapmayacak, hayvancı, hayvancılığı bırakacak. Millet tarlasını takımını ekmeyecek. Seneye artık kurbanlık bile besleyemeyeceğiz. Et krizi bundan dolayı. Üretici üretimi bıraktığı için et krizi başlıyor.

Maliyetler çok yüksek, aldı başını gidiyor. Üreticinin sonu hüsran. Evinde oturacak, mala mülke bakmayacak. Milletin alım gücü o kadar düşmüş ki, normalde büyükbaşa ortak girilir artık insanlar küçükbaşa ortak girmeyi düşünüyor. Durumlar o kadar kötü yani.”

Related Posts

Saldırıların ardından eğitime ara verildi

Hindistan’ın saldırısının ardından Pakistan’da eğitime ara verildi

Tecavüz etti, boğdu, diri diri yaktı, betona gömdü! Canavarlık dediğin daha nasıl olur

Pınar Gültekin cinayeti davasında Yargıtay vicdan zedeleyen bir karar imza attı. Kararda, sanığın eylemini “canavarca hisle gerçekleştirmediği”ne hükmetti.

Ankara’da kafa kafaya facia: 4 kişi öldü

Ankara-Niğde Otoyolu’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Bir zamanların paylaşılamayan ismiydi şimdi AVM’lere kadar düştü

Bir dönemin en popüler sarkıcılarından olan Nez, AVM’deki bir etkinlikte sahne aldı. Nez’in bu halini görenler “Son kullanma tarihi geçen Nez AVM’lere kadar düşmüş” demekten kendini alamadı.

UNRWA: İsrail Gazze’de ‘kasıtlı aç bırakma’ politikası izliyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X hesabından yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yönelik “kasıtlı aç bırakma” politikası izlediğini belirtti.

Turizm Bakanı Ersoy D-8 toplantısı için Kahire’ye gitti: Antalya 2025 Yılı Turizm Şehri seçildi

Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen toplantıya Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pakistan’dan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Huzaifa Rehman, İran İslam Cumhuriyeti’nden Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanı Reza Salehi Amiri ile diğer üye ülkelerin üst düzey temsilcileri katılım gösterdi. Toplantıda D-8 ülkeleri arasındaki turizm iş birliğinin geliştirilmesi ve sektörün karşılaştığı zorluklar ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir